onsdag 16 juni 2010

Södersjukhuset

Hämtade Susanne prick 7 för att ha god tid på oss in till SÖS. Jag skulle vara på behandlingsavdelningen 45 minuter senare för att sätta nål.
Precis när S stiger in i bilen så säger de på radion att Skurubron är avstängd och 4 bilar var inblandade i krocken. Eftersom vi inte hade så mycket val så brummade vi på in mot stan och blev sedan sittande på 222an i höjd med Orminge till strax före 8.
Under tiden ringde jag sjukhuset och det bestämdes att jag kunde gå direkt till Nuclear medicin och de hade en erfaren sköterska som var van med patienter ”utan” blodkärl som mig.
Vi kom dit till 8.30 och sköterskan som jobbat sedan 1973 (mitt födelseår) satte nålen och gjorde injektionen av det radioaktiva ämnet på några sekunder.

Vidare gick vi till provtagningen för mina månatliga blodprover och sedan efter det till min kontaktsjuksköterska på Onkologen för en del praktiska detaljer inför sommaren.
Jag hade kamera med mig och tänkte att jag skulle dokumentera vår resa genom sös, men det hade blivit tjatigt med sjukhusbilder.
Det räcker väl med denna för att man ska få avsmak:

För att dagen skulle bli lite mera rolig än tråkig så började vi med att fika innan vi tog en timmes promenad längs vattnet och runt Reimersholme och tillbaka.
Vädret var perfekt. Sol och inte för varmt.
Klockan 12 skulle vi vara tillbaka för då var det dags för själva undersökningen, skelettscinten. Den tog 19 minuter och 37 sekunder och jag låg blick stilla hela tiden och sköterskan sa att det blev en optimal undersökning. Nu ska vi också hålla tummarna för att de inte hittade några mer elakingar. Jag får svar senast i nästa vecka.

Då varken jag eller Susanne hade bråttom hem så tog vi en lunch på Thaibåten vid Skanstullsbron. Maten var väl ingen höjdare direkt men stället är jättemysigt.


Sugna på glass promenerade vi bort längs strandpromenaden en bit där vi hittade en liten glasskiosk med hur mycket sorter som helst att välja mellan. Jag som egentligen inte är någon glasstjej fick svår beslutsångest. Det blev slutligen två kulor med melon och saltlakrits.

Efter en skön eftermiddag var det dags att återvända till verkligheten och dagishämtningar för oss båda.
Åtta timmar senare var vi åter på vår Ingarö.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du gör även en sådan här mastodont dag på SÖS till en fest.
Jag beundrar din kraft, energi & positivitet, vännen.

<3 Glas & solkramar <3
/Gitt

Anonym sa...

Du förstod att det var glass & solkramar. En glaskram låter lite stelt;)

Anonym sa...

Hej vännen, låter som dagen rullat på bra trots brostopp. Du och Susanne verkar haft en mysig eftermiddag i det fina vädret med både thaibåt och glassorgie.

Kramiz Jenny