tisdag 8 juni 2010

Vardagens maraton fortsätter

Efter helgens Maraton så fortsätter nu mitt vardagliga Maratonlopp...
Igår hos sjukgymnasten hittade hon en liten ömmande knöl i ländryggen. Det behöver förhoppningsvis inte vara något läskigt men det är klart att tankarna far iväg och man tror att det är någon ny tumör. Sjukgymnasten bad mig kontakta min läkare och onkologen skrev remiss direkt till en skelettscint.
Jag gjorde ju en scint i april men då misslyckades de med kontrasten som skulle sprutas in varvid undersökningen inte blev optimal. Tanken var att vänta med ny scint tills efter sommaren men nu blev det alltså nya bud.
De kollade även igenom mina prover igen men alla prover ser bra ut.
Jag försöker att inte oroa mig så länge. Det är underbara sommardagar och jag försöker njuta dem så gott jag kan och hinner.

Snart ska jag på utvecklingssamtal på Joels förskola här på Ingarö. Även förskolechefen ska vara med då det alltid måste pratas ekonomin runt Joel. Det är "så mycket" Joel behöver. Just nu då han har bytt avdelning så är önskemålet en spegel och en ledstång, samt att han fortfarande inte har någon HIPP på förskolan. (En HIPP är ställningen som han står i när han står i sitt ståskal vilket är något han gör dagligen.) Vi skulle kunna betala spegel och stång själva och sätta upp men det måste göras av yrkesverksam från kommunen för säkerheten.

12.30 är det avslutning på Ballongen, specialförskolan i Skarpnäck. Direkt därifrån ska vi till Olmed för genomgång av fotortoser och ståskal om det behövs gjutas nya innan sommaren. Hem och laga middag och kanske, kanske finns det en chans för mig att komma iväg på Yoga innan Isac ska hämtas ikväll hos en kompis.
Ikväll är enda kvällen som Jörgen är hemma den här veckan så egentligen skulle man kanske passa på att umgås? Nä, jag hoppas komma iväg på yoga först en timme i alla fall. Måste prioritera mig själv.

Förresten; Är det någon bloggläsare som kan rekommendera en prisvärd bra hemmadator? Ska man välja PC eller Mac? Ska man byta från vanligt trådlöst bredband till mobilt bredband? Alla säljare säger olika i butikerna och jag är inte kunnig på området.
Men med två stora killar i huset nu så känns det som vi behöver en till dator. Det är mycket facebook, mail och spel för tillfället. Och det blir ju mer och mer skolarbete som görs på dator också och de behöver internet.
Några tips?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller tummarna hårt för att det inte är något negativt som hittas vid undersökningen. kram Linda Porle

PS. tyvärr kan jag inte bidra med datorkunskapen, tycker själv sånt där är jättesvårt. Dock har vi Mac och är väldigt nöjda! DS.

Anonym sa...

Vännen,

håller också tummarna att du får en tid snabbt och att det går bra på undersökningen.

Jag förstår att ni måste justera till Joels hjälpmedel hela tiden, så som han växer och utvecklas. Jag är otroligt imponerad av Joel, i stort sätt alltid nöjd och glad, vilja av stål och imponerande duktig på alfabetet...

Hoppas du kom iväg på yogan, jag vet hur mycket du behöver och njuter av den !

Kramiz Jenny

Skoogstrollet sa...

Ja, inte kan jag rekommendera mobilt bredband i stan i alla fall. Jag har haft Telenor och det har i princip strulat sedan start, men det finns kanske platser där det fungerar bättre. Enligt en vän som har internet i telefonen så är det dålig täckning här, men det visste jag ju inte innan, så det kan vara bra att kolla upp.

Enda fördelen för min del var att inte behöva binda sig för mer än ett år och slippa behöva betala en startavgift på 975 spänn för att återvända till vanliga telenätet efter att vi haft Com Hem i huset. Sedan gillar jag ju PC för det är jag van vid ...

Lycka till med alla era projekt.

Anonym sa...

Byt inte till mobilt bredband! Ni kan ju inte dela då och oftast är det inte obegränsat med snabb hastighet utan de går ner om man surfar mkt. Så behåll vanliga trådlösa bredbandet!
Mitt datortips är en PC, mindre laptop, de billiga för runt 5000 kr är superbra, idag är de väldigt kraftfulla. Kolla t.ex. ASUS UL20A.
Kram Mia

Anonym sa...

Usch, kan inte förstå varför det måste gå så mycket energi åt saker som egentligen vore självklara.

Ser fram emot middag och lite "fys" så vi kan boosta.

KRAM, Maria

Tina sa...

Hej---> Hoppas med dig att det inte är ngt allvarligt. Du verkar kunna hålla bra distans till det du upplever händer i din kropp. Jag kikar in då och då, har din ikon på mitt skrivbord.Tycker du är fantastisk som vill dela med dig, av livets lite mer allvarligare karaktär. Önskar dig en fin fortsatt torsdag och bra väder till helgen. Nu har väl dina barn sommarolo`? Hur gamla är pojkarna...det har jag missat. Kram <3 ang. dator så kör vi här med bredband, stationär och PC/ Windows XP- Har vi haft i 12 år.. . .