tisdag 30 mars 2010

Röntgen

I dag har jag varit och tränat på morgonen, mellanlandade på jobbet 2 effektiva timmar för att sedan åka till Södersjukhuset där det var dags för röntgen igen.
Denna gång hade jag inget sällskap att dricka med utan fick sitta själv och skåla med kontrastvätska...
Måttligt roligt. Men att vårskorna kom fram idag piggade upp.

Jag passade på att gå igenom privata mail och få ordning på kalendern. Undra hur många sjukhuskuvert som dimper ner i vår brevlåda varje vecka!?

Efter en timmes drickande var det dags för röret: "Andas in, håll andan, andas ut". 3 gånger fram och tillbaka. Vid andra gången sprutas det även in kontrastvätska i blodet. Denna gång fick de sticka i handen och det gick bra men de kommenterade att jag hade extremt tunna och sköra blodkärl. Tyvärr är det efter den tuffa cellgiftsbehandlingen, så jag hoppas det dröjer länge till nästa gång så att kärlen får ta igen sig lite.

Efter röntgen var klar så passade jag på att gå bort till min kontaktsjuksköterska på Onkologen för att reda ut lite tider. Det visade sig vara ett smart drag och jag fick hjälp att boka om lite tider så att alla provtagningar och röntgen skulle matcha läkarbesök. Vi pratade även om mina kommande rehabveckor. Jag ville helst till Mösseberg men eftersom det gäller två veckor och jag gärna vill åka hem över helgen så blir det Alfta. Det är bäst läge då det ligger bara 5 mil från vår stuga i dalarna och då när rehabtiden är slut, fredagen i Kristi Himmelfärd, så kan jag åka direkt till min familj i Furudal.
Om det blir rehabveckor någon gång i framtiden vill jag definitivt till Mösseberg då jag har hört så mycket gott om dem och Ulrica var där ett flertal gånger.

Avslutar med lite bilder från min och Joels handträning. Här bakar vi pizza med BÅDA händerna.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att få lite struktur på alla besök, ett heltidsjobb för vilken normal människa som helst.

I dag ser jag fram emot när min utmaning är över, (du får skicka lite energi - i´ll need it!) kl 13.50 är jag i mål :)

Ha nu en härlig påskhelg och ett mysigt lov. Vi åker ikväll hela skaran och ser fram emot att krama det sista ur vintern och om en vecka, när vi kommer hem, så har våren slagit till på allvar här hemma, det är min plan.

GLAD PÅSK!
Kramisar, Maria

Anonym sa...

Hej Bettan!
Vad duktig Joel är som gör pizza med båda händerna, mycket träning blir det. Nu håller jag tummarna för röntgenresultatet och önskar er en Glad Påsk! Kram Tina L

Anonym sa...

Fina vårskor du har.
Och vilken söt pizzabagare du har där hemma. Ring Pizzeria Ollas, vet ja! Tel 08-88 88 88;)

Önskar er såklart en GLAD GODISPÅSK.
Vi ses väl i Blåkulla på lördag;)

En massa påskpussar till dig och familjen!
/Gitt