lördag 20 februari 2010

Kortisonspruta

5 dagar på rad har det varit besök på olika instanser.
I måndags var jag på Hjälpmedelcentralen med Joel och prövade rullstol och jag själv på sjukgymnastik på vårdcentralen.
I tisdags var jag på vårdcentralen och tog prover på morgonen och på kvällen på Nacka Sjukhus och skrev överklagandet till Länsrätten angående vår obefintliga bostadsanpassning tillsammans med kurator och arbetsterapeut.
I onsdags jobbade jag och Jörgen fick ta Joel på hans två sjukhusbesök. Först Olmed vid St Görans klockan 12 och fixa nytt ståskal samt hämta sittskal, fotortoser och töjortoser. Klockan 14 var det sedan filmning på handkirurgen på Södersjukhuset.
I torsdags som ni vet hade jag läkarbesök för att få mina provsvar.
Igår fredag, mitt i snökaoset var jag tvungen att åka åter till Södersjukhuset för att få en kortisonspruta i min andra handled. Det tog mig över 1,5 timme in till stan som normalt tar max 30 minuter. Inte nog med att det snöade, tunneln var också stängd och då blir det snabbt kö på Värmdöleden.
Jag kom en halvtimme för sent till läkarbesöket vilket gjorde att jag fick vänta ytterligare en halvtimme innan jag fick komma in. Att sedan få sprutan tog 5 minuter. Så j-la ont gör det. Denna gång träffade han nog exakt i senskidan för smärtan var outhärdlig. Men när man vet att det blir bättre efter så är det bara att bita ihop. Idag känns det redan mycket bättre!

Tjejmiddag i Örnnästet.

På kvällen träffades en del av gamla aerobicgänget hemma hos Milene och hade tjejkväll. Hilles dotter Agnes var med som förstärkning.
101 trappsteg upp är det till Milene och Per men när man väl är uppe får man en härlig utsikt mot Skurusundet som belöning.
Tyvärr har jag ingen bra kamera så att jag kan ta på utsikten, men jag tror ni förstår av tidningsomslaget att dömma.Vi tittade på Lets Dance och hejjade på favoriterna Stefan och Claudia. Undrade också när Iprenmannen Willy ska åka ut?
Efter det var det Solsidan och kul att se att de filmat från WolrdClass i Saltis.
Som vanligt var det också mycket skratt och trams och "äkta tjejsnack"...
En underbar kväll som avslutades efter midnatt.

I morse vaknade man till ännu mer snö. Låten "Jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var väl roligt, ha ha....." känns inte lika kul längre.
När ska det ta slut? Det går inte ens att skotta bort snön för det finns ingenstans att göra av den.
Här en bild på vår altan på baksidan. Snön har kommit upp över fönsterkarmarna.

I helgen är det bandy, hockey, hockey, bandy, bandy, bandy och avslutningsvis en hockeymatch till!

PS. En bloggläsare undrade vad jag menar med stjärnor. Om proverna går utanför det normala får man en stjärna bakom siffran och det vill man absolut inte ha då det kan indikera på att något är fel. DS

3 kommentarer:

حصان المرجيحة sa...

hi
im islam from egy
if you want to contact
thanks

MiSt sa...

Under bältet humor på HÖG nivå :) Vi tjejer kan underhålla... Skrattade så hade ont i mungiporna. Helt underbar kväll. Tack alla glada töser.

Puss/Miléne

Anonym sa...

Jag är väl kanske den enda som tycker att det fortfarande är urmysigt med snö.
Vilken ställe, Miléne, ni bor på. Skulle vara värt att gå 202 steg tur och retur för att se ert fina hus;)

Skönt att du känner att dina handleder blir bättre med kortison, trots den outhärdliga smärtan som det innebär.
Vi hörs vidare,
snöiga kramar
/Gitt