måndag 17 augusti 2009

Mitt tidigare liv...

..innan cancern tog ett järngrepp om det och jag gör allt jag kan för att hålla den på avstånd. Innerst inne vet jag att jag kommer stå som förlorare en dag. Men den dagen har jag planer på att den ligger långt bort.

... tänk vad många som förknippar mig med aerobicen fortfarande. Träffar på tidigare elever nästan dagligen. Så mycket uppskattning och leenden jag fått genom åren.
Känslan efter ett lyckat pass, när man kört den sista genomköraren både en och två gånger mer än planerat för att deltagarna i stort sett står och skriker på att de vill ha mer.
Jag blir varm i hela kroppen när jag tänker på det. Så mycket som jag har givit under mina 17 år som aerobicinstruktör, och så mycket som jag har fått tillbaka av mina underbara elever och deltagare.

Tänk när jag satt och åkte till Bålsta en dag i veckan för att köra klass, eller när jag hade pass i Haninge.
Ledartrojkan på gymmet i Haninge, (observera mitt runda hål på magen, coolt):

De första åren kunde jag nästan åka hur långt som helst för att hålla klass. Det har alltid varit deltagarna och musiken som drivit mig.
En gång var jag i Norrtälje som gästintruktör. Kommer ihåg att jag glömde skorna och fick låna ett par för stora löparskor...

Jag startade karriären på Saga Motion på Mariatorget på Söder. Sedan blev det Workouten under många år,(som senare blev Njoy). Under hela tiden har jag även varit på Wermdö Träningscenter, men hoppade av för några år sedan. I god tid innan skeppet sjönk....
Jag gick då över till BodyJoy på Värmdö för att sedan avsluta på WorldClass förra sommaren.
Under större delen av aerobictiden har jag varit sponsrad av Nike. Det var så himla kul varje gång det var dags att få nya kläder. Faktiskt roligare än julafton!
Här är bild på Saga gänget när vi var i Göteborg på Nikes första konvent. Det blev utgång på kvällen. Hösten 93, jag högst upp till vänster.


På Saga Motion var jag med i uppvisningsgruppen och vi var bland annat med när man invigde SF på medborgarplatsen. Kan det varit 1996? Varje år på Midnattsloppet stod vi på en dunkande scen och körde några fräcka aerobicmoves:):)Vi var även på Nikes stora aerobic convent och körde för hundratals andra duktiga instruktörer vilket jag kommer ihåg som jätte pirrigt.

Att jag sitter och skriver denna sentimentala text nu är för att jag hittade ett urklipp från en tidning där någon recenserat en Marathonkväll som vi hade på Saga. (Jag blev tydligen döpt till Fyrtornet.. kan det bero på min längd?)
"Vi njöt av FYRTORNET: den ståtliga, urmaffigt sinnliga aeroben med det tydliga kroppsspråket som drog igång rejset. Wow! Vicken utrålning - vilken karisma! SUCK - vaffö lämna'ru Saga? Kom tebaks! Fort! Vi saknar dig redan! (Tänk å få va ditt ljus - ba sitta inkrupen däruppe å blinka!) Blygpöss!"
Undrar vem journalisten var egentligen.. hmm... har faktiskt aldrig tagit reda på det under alla år. Det var i alla fall skrivet i Januari 1996 och under våren sedan så var jag ju gravid med Adam och körde nog inga fasta klasser.

Med Värmdö Träningscenter hade vi uppvisning på Vattenfestivalen inne i stan. Vad hände med den festivalen förresten? Den var ju riktigt trevlig?
Farstavikens dag var också en fast punkt i uppvisningsprogrammet varje sommar, sedan har vi varit på Djurö och Bullandö också har jag för mig.
Här är järngänget i aerobicens glansdagar 1997, (jag i mitten):


Nu kom jag på en till sak... undrar om Helene i Forshaga läser detta.
Helene och jag hade nämligen aerobics på somrarna på gräsmattan vid Grisslingebadet. Vi var först ut med detta, kan det startat sommaren 1992 kanske? Nacka Värmdö Posten var till och med där och gjorde litet reportage och satt in en fin bild i tidningen på mig och Helene i våra små hotpants med string byxa över samt en liten top och nerhasade amerikastrumpor som de kallades då. Minns inte om vi hade våra breda elastiska svarta skärp till också? oj, oj, oj, det var tider det.

Här är bilder från United Models med mig i fin Casalldräkt med string, som tur är behöver ni inte se mig bakifrån.

Hösten 2000 fick jag pryda många tunnelbanevagnar och bussar i stockholmsregionen i en reklam för Workouten:


Jag vågar nog säga att jag varit en riktigt duktig och inspirerande instruktör. Och hoppas verkligen att jag förmedlat mycket kämparanda och glädje genom åren. Är det något som jag varit bra på så är det nog detta!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Du är så grym på aerobics att jag bara vågade mig på ett halvt pass på VTC haha! Vet inte om du kommer ihåg mitt tappra försök men jag smet ut fort som fan.
Kram på dig!

Ps Vilka snygga bilder :) Undrar om jag kanske får vara Chrilles fyrtorn i en sån där outfit....
//Lisa Staaf

Anonym sa...

Va roligt du berättar om allt det där gamla. Jag kommer faktiskt ihåg det, jag tror jag var med dig till Haninge och har väl stått i bakgrunden o kollat någon stor uppvisning, var det inte nån slags mässa med aerobicmänniskor som stog o spände sig därframme? Och det är ju faktiskt du som sett till att jag hållit mig i form så pass bra, tjatat på mig (där fick man tillbaks allt man tjatat på dig förstår jag). Nu är det ingen som tjatar, utan nu hjälper vi varandra istället så gott vi kan. Puss & kram. Mamma

Anonym sa...

Vilken fantastisk tjej du är! Blir så imponerad /Petra

Anonym sa...

Vilket fint och inspirerande inlägg! Du ser ju riktigt tränad ut på varje bild, Elisabeth.

Hade du den karisman på bild så förstår jag att din strålglans inte gick av för hackor på träningsgolvet!

Klart du har sporrat många därute till ett aktivt och hälsosamt liv.
Och du fortsätter hjälpa andra idag genom bloggen, men på att annorlunda sätt!

Klart du ska vara stolt för det du åstadkommit genom åren, men för mig är du ändå bäst för den du ÄR!

En massa bra till dig från mig;)
/Gitt

3nine sa...

Elisabeth - vad roligt att läsa om din "aerobics-tid"... Och vilka frisyrer och vilket mode! Det var riktigt roligt att läsa! Jag minns dig också som den inspirerande, hurtiga, levnadsglada träningsfreak du var då - men det är något du fortfarande har med dig idag.

Du är så stark och har sådan otrolig positiv påverkan på männsikor i din omgivning! Du utstrålar kraft och energi var och när man än stöter på dig. Jag har alltid undrat var sådan som du får sådan "livskraft" ifrån? Tappa inte den!

Anonym sa...

Ja men herrgud vad vi såg ut på den tiden!!!!
String, knorrstumpor......

Men kul hade vi!!
Kram Monkan

Anonym sa...

Nu äntligen har jag läst din blogg igen.Vilken nostalgi-tripp!!! Coola var vi. sorry att jag inte upp-daterat mig på länge, men nu ska jag skärpa mig.LOVAR!! Vi har det lite hysteriskt hemma med Niklas på plugg i Norrland. KRAMAR,KRAMAR KRAMAR HELÉNE I FOSHAGA