onsdag 27 maj 2009

Bostadsanpassningsbidrag: DELVIS AVSLAG

Skulle egentligen blogga angående Cypern hade jag tänkt men senaste dygnets energi har gått åt till överklagan av beslut från Bostadsanpassningen.

December 2007 var de här från kommunen första gången och i maj 2008 fick vi ritningar på den tilltänkta tillbyggnaden. Större hall, litet förråd i anknytning till hallen för Joels alla hjälpmedel samt en Handikappsanpassad toalett skulle byggas i den nuvarande carporten.
På ritningen står det att "Utbyggnaden avser att iordnigställa nytt HWC-Badrum samt ny hall. Befintligt kallförråd värmeisoleras och förses med värme."

Anbudsförfaranden skulle skickats ut i maj förra året men föll tydligen mellan stolarna och i januari i år 2009 så gick den ansvariga i pension.
Efterträdaren var här i mars och på henne lät det som att vi skulle sätta igång med detta bums då det legat så länge.
En snickare var här och räknade på jobbet. (Enligt kommunkvinnan L så ska hon ha skickat ut till 3 stycken firmor, men det var bara en som kom hit)
Offerten från snickaren som räknade på jobbet var antagligen för dyr varav de kom en annan firma som skulle räkna på jobbet. Men denna andra firman hade inte alls samma underlag som den första firman utan han hade ett helt annat underlag och räknade på vad det skulle kosta att slå ut väggen mellan våra två befintliga våtutrymmen vi har idag som ligger vägg i vägg. Två riktigt små utrymmen.
Totala ytan för båda är strax under 5 kvm. Låter väldigt litet för att handikappanpassas, eller hur? (det som var ritat från början var närmare 10kvm)
Detta skulle också innebära en standardförsämring för oss. De vill ta bort badkaret, en toalett samt ett handfat vilket innebär att vi skulle ha en toalett med handfat på 5 personer. Och jag med min ryggvärk som vill bada varje kväll inte skulle ha den möjligheten längre.
Idag har vi helkaklat och värmegolv och det kommunen erbjuder är våtrumstapet och ett el element.

Hallen anses vara handikappsvänlig och förråd behövs inte ytterligare.
Infogar en bild på vår hall. Observera att dörrar som vi har idag är 70 cm bred, och en handikappsanpassad dörr blir 90 bred. (förstår inte hur vi ska kunna slå upp dörren i hallen överhuvud taget, och att samtidigt stå i en gåstol eller sitta i en rullstol ser jag som omöjligt!)

Tyvärr så skickade de inte med en ritning på hur de hade tänkt disponera de knappa 5 kvadraten. Skulle vara intressant att se.

Nä du kommuntant L, en fet överklagan kommer att skickas till Länsrätten inom snar framtid så får vi se vad som händer.

Jag har skickat över all dokumentation till vår kurator G som vi har för Joel och hoppas att hon kan "rodda" runt lite i det här.

Någon som har kunskap i ämnet?? Ni får gärna höra av er i så fall.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Elisabet! Tack för mailet med bloggadressen. Varit på kurs i tre dagar och avslutade med "firmafest" i går så jag är lite trött idag. Det låter ju helt galet med ombyggnaden och förändringarna som kommunen nu gjort. Tycker de skött det hela väldigt dåligt. Hoppas du orkar få iväg en överklagan snabbt.
Kram Mia

MMM sa...

Nu har jag skaffat bloggid och allt så nu kan jag börja blogga - en ny upplevelse. Känner mig riktigt trendig. Vad är skillnaden mellan blogg och chat? Brukar chatta på Yahoon med kollegor. Trevlig resa.

MMM sa...

Mer trött än lovligt idag eftersom jag av någon anledning önskade trevlig resa istället för välkommen hem, hmmmm..... :-) Ja, du fattar säkert. En tröst är att samtliga kollegor mår likadant. Var det första gången på Cypern? Försöker planera in en resa till hösten men har svårt att bestämma mig för var jag vill åka. Har aldrig varit på Cypern. Mia

Anonym sa...

Hej E-beth! Det är ju helt galet! Kan du inte kontakta någon kvällstidning? Då brukar det ju bli lite fart och fläkt. Det verkar ju konstigt om det får gå till på detta vis? Jag tänker på er och ert fantastiska driv i er situation. Helt otroligt! kram till er, hela familjen // Fia

Anonym sa...

Jag skall också ansöka om större hall... Om er hall är handikappvänlig är nog tyvärr min med det. Dvs alldeles för liten.
/petra