torsdag 28 maj 2009

CYPERN maj 2009

Nu äntligen ska jag lägga in lite bilder från cypern.
Vi som åkte var jag, min mamma och Isac och Joel. Vi hade det jättebra. Slappade, solade, badade och åt glass i massor.
Glasskontot var stort, helt chockad över priserna. En Magnum kostade oftast 2,50 Eur, dvs 27,50 Sek men ibland fick man betala 3-3,30Eur!!!

Här kommer lite bilder:

Flygresan gick bra. Joel tyckte det var kul att flyga och sov en timme på planet både dit och hem.

Rullstol väntade vid utgången av planet. Lite stor kanske??

På BlueVillage några hotell bort hade det bra barnpool så vi smet dit några gånger och badade. Ingen som märker något på dessa stora hotell. Man liksom smälter in i mängden. Vi var även på Vingresort och badade och åt glass... (man måste ju sponsra med lite glasspengar när man kommer dit och utnyttjar poolen...


Mormor och Joel i barnpoolen på vårat hotell. Panas Holiday Village Hotell.

Joel har fest med festis på golvet i lägenheten vi bodde i:

Stor lekyta på de flesta retauranger. Mycket barnvänligt!

Min underbara mamma som ställer upp i vått och torrt!

Min "bebis"!! - Äh Lägg av!! säger Joel när jag säger så.

Isac som precis svalt än Magnum Double Chocolate:

På fredagen var vi på vattenland med Filip och hans familj. Filip och Isac spelar hockey tillsammans. Vi hade en underbar dag där och barnen åkte vattekanor av alla de slag i 7,5 timme! När klockan var 18 och de stängde så var vi sist ut.
Tyvärr hade jag inte kamera denna dag men förhoppningsvis skickar mamma över lite bilder och kanske även Glenn och då lovar jag lägga in några i ett separat inlägg.

På lördagen var jag och Isac på båtutflykt hela dagen. Joel och mormor var kvar på land och hade en egen mysdag.
Helt underbart att få vara på tu man hand med bara ett barn i taget. Isac fick all uppmärksamhet från mig hela den dagen.

På båten fick vi grillat kött och halloumiost, sallad, tzaziki. Mmmmmmmmmmmm

Vattnet var jätteklart men vi såg inga fiskar.

Ett dopp blev det trots att mitt "hål" inte riktigt läkt. Hade med mig Klorhexidinlösning och gjorde rent efter och satt sedan på ett nytt förband.

Sista kvällen åt vi på den mysiga restaurangen Nissiaki.
Här ett kort på mig och Joel efter solens nedgång:

Restaurangen låg precis på stranden så barnen kunde roa sig med krabbletning medans vi satt kvar och åt.
Här är Isac med sina två nyfunna hockeykillar från Leksand, Kalle och Emil.

Emil, Isac och Kalle:

På hemresedagen så hann vi med två timmar vid poolen innan det var dags för transfer till flygplatsen.
Hemresan gick lika bra som ditresan. Skillnaden nu var att vi hade Joels harem med oss överallt:):) Så underbart att alla barn vill leka och gosa med Joel. Det värmer verkligen i hjärtat.


Tack mamma för att du ville följa med på resan och ta hand om Joel. Du är fantastisk som vill och orkar.
Jag är så ledsen för att livet blivit så här. Det skulle vara tvärtom. Du har tagit hand om mig när jag var barn, du ska inte behöva göra det längre.
Det borde vara jag som hjälper dig och ska hjälpa dig när du blir äldre.
Mamma, du är världens underbaraste! Och även om jag kanske inte säger det så ofta så älskar jag dig och pappa villkorslöst.

12 kommentarer:

Tina sa...

Hej hej! Länge sedan sist, har hängt med någorlunda i din blogg. Du är ju helt otrolig på att skriva, ingen skrivkramp där inte. Vilket flow..Ni verkar ha haft en super skön vecka på Cypern, trots dyra priser. Själv lever jag med jobbet just nu men snart lugnar det ned sig. Tänker på dig ofta!! Du är så enormt stark. Vi måste ta en promenad snart. Massor av varma kramar Tina

Anonym sa...

Jag gråter.
Kan inte låta bli att gråta.
Det sista du skrev är så fint.
Så ärligt.
Så vackert.
Fan, att livet ska vara så förbannat orättvist.

Du har en fantastisk mamma, Elisabeth och det betyder att du också är det.
Lika fantastisk.

Er resa skildrar du HELT UNDERBART.
Jag fylls av en "mårbrakänsla" när jag ser alla fina bilder.
Du ser oförskämt fräsch ut och singelbilden på din mamma är så fin.
Åh, sen lilleman Joel som charmar alla. Precis alla.
Så klart.
Likaså Isac...en riktigt fin lintott.

Nu ska jag gå och snyta mig. Blir lite snorig när tårarna faller på min kind. Men det är lika många glädjetårar från er resa.
Bara så du vet.

Skickar en MASSA BRA till dig.
Hoppas vi ses snart.
Saknar dig.
Kramen Gitt

Anonym sa...

vilka underbart fina bilder elisabeth, ni verkar ha haft en underbar semester. det förtjänar ni verkligen. kramar

Anonym sa...

Åh va kul att se och läsa att ni har haft det så bra. Gud va jag börja grina mot slutet när jag såg va fint du skrivit om din mamma. Är så imponerad av Joel, önskar att Ellion snart är där i sin "utveckling" - tyvärr har inte M&W gett ngt denna gång. Sista dagen imorgon. kramar Ulrika

Anonym sa...

Hej,Jag känner inte dig Elisabeth men jag känner din vän Gitt och när jag läser din blogg som så många andra blir jag så ledsen att livet är så förbannat orättvist. Men du verkar ha en så stark drivkraft/styrka i dig och envishet och det är skönt att läsa att du har så fina människor runt dig. Det ger hopp. Du verkar ha haft en fantastisk resa med dina kära och jag hoppas att du kommer att få göra många sådana framöver.Du är beundransvärd. Ha en skön sommar Varma hälsningar Efva

Anonym sa...

Jag blir så ledsen att livet är så orättvist, samtidigt så har du en sån underbar gnista, trots att jag vet att hopplösheten faller på dig emellanåt så bevisar det styrkan i dig och din familj!

Tänker på er!

Mvh
Lasse

Anonym sa...

Å vilka härliga bilder, ni ser ut att ha haft det hur mysig som helst och jag ser fram emot att få höra alla upplevelser. Ses snart (: Kram Maria

Anonym sa...

Hej
Förstår att Joel har ett harem :-) riktig litet charmtroll. Skönt att ni haft det bra.
Nu har du förhoppningsvis fått lite energi!

Kram

Mårten sa...

Tjena tjejen!
Fick tips av Jörgen idag på IGK att du börjat blogga - har precis plöjt igenom rubbet. Vad duktig och ärlig du är när du skriver.

Fortsätt att kämpa och var stark

kram
Mårten

Anonym sa...

Jag trodde jag hade samlat mig lite grand för det var flera dagar sen som jag läste inlägget om Cypern, men icke jag gråter lika mycke nu igen. Som alla andra tycker så är det sista stycket om mig så himla känsligt och fint skrivet. Ofta tycker jag att Elisabeth får till vackra och betydelsefulla dikter och ord. Vet du vad Elisabeth, när Joel föddes läste vi några fina rader ur en bok: man planerar för något, en födelse eller sina pensionsår en resa till ett land. Nu blev inte resan av till det landet utan ett annat land istället och då får man lära sig hur det går till där i det landet och göra det bästa av det hela. Och naturligtvis ställer man upp för sin dotter och barnbarn. Det är tur vi bor så nära varandra. MÅNGA KRAMAR TILL DIG OCH HELA FAMILJEN från mamma och pappa.

Anonym sa...

Hej Bettan! Vad fina bilder och texter från Cypernresan! Man blev både rörd och glad av att läsa detta. Vi tänker på dig o familjen! Jag o Rebecca läste det du skrev till din mamma, och det kom en och en annan tår (Micke tjuvläser din blogg också.)
Många kramar familjen Brohäll

Anonym sa...

Hej Bettan!
Har nu läst igenom din blogg igen. Kom av mig när du tog semester. längtar så efter er alla nu. Det blev så kort sist.
Härliga bilder från Cypern!! Hoppas att du har fått ännu mera kraft nu. Du och din mamma är underbara. Krama Anita från mig, vilken kommentar... så fint skrivet.

Tårar o kramar Heléne S