måndag 8 november 2010

Stackars lilla Joel

Jag visste att Joel skulle opereras klockan 8 i morse och att operationen skulle ta cirka 1,5 timme. Från 11 har jag bara gått och väntat på att Jörgen ska ringa eller höra av sig men när jag försökte ringa hamnade jag bara i röstbrevlådan. Jag försökte också ringa till avdelningen men fick bara meddelandet att han låg på uppvaket.
När klockan började närma sig 14 och jag inte fått tag på Jörgen så åkte jag och Isac in till Astrid Lindgrens. De låg fortfarande på uppvaket då Joel hade hemska smärtor. Jag hörde honom skrika redan innan jag öppnade dörren in till uppvaket....
Jörgen satt och försökte lugna honom och torka tårarna. När jag kom så kopplade de in en morfinpump och inom några minuter så lugnade han ner sig och somnade om igen.
Han ville hålla handen hela tiden och så fort man släppte det minsta även när han sov så vaknade han till. Jag satt med Joel en timme så att Jörgen fick gå iväg med Isac och äta lite. Efter det fick Joel rullas upp på salen där han fick en piggelin.

Vi satt på Musse Piggs klubbhus på TVn och han tittade lite om vart annat och slumrade till om vart annat.
Jörgen sovar kvar och de hade fått ett eget mysigt rum. Jörgen var och lånade filmer på biblioteket så att han skulle ha lite att titta på det närmsta dygnet.
Jag åker in dit i morgon eftermiddag igen.
Innan dess så har jag sjukgymnastik klockan 9, kurator klockan 10, kontaktsjuksköterkan klockan 12 och radioterapin klockan 12.30. De två första besöken på vårdcentralen och sedan på Södersjukhuset. Efter det kör jag över till Astrid Lindgrens Barnsjukhus.
Hade egentligen möte klockan 16 på förskolan men det känns som jag får skjuta på det... man kan inte hinna hur mycket som helst på en dag!?

14 kommentarer:

Anonym sa...

Finaste Joel! Usch vad jobbigt för honom! Hoppas åtminstone att operationen gick bra.

Sara sa för övrigt igår att hon skulle gifta sig med Joel, bara så att han vet ; ).

Anonym sa...

Underbara Joel, underbara kämpe !!
Hoppas att han inte har så ont idag.

Pussa på honom från mig, när ni möts

Många kramar

Åsa

Anonym sa...

Hjärtskärande se sina barn ha ont,
så jag förstår dig och Jörgen.

Men vilken hjälte Joel är.
Verkligen.

Skicka honom en bamsestor kram och ta det lugnt i trafiken i em. Det ska bli snökaos.
/Gitt

Stevens mamma sa...

Hej familjen! Ville bara skicka över en stor cyberkram till er alla från oss!!

Anonym sa...

Lille gubben.. styrkekramar från Orust

Anonym sa...

Jag tänker på er och håller alla tummar att allt går bra, och att Joel snart blir sig själv igen! Stora varma kramar till er alla från mig! <3

Fia

Anonym sa...

Åhhh, fina lilla kämpen Joel, vad du skall vara med om...Jag hoppas verkligen att du inte har så ont idag...och framförallt att operationen har gått bra !!!

Massor av kramar från mig & Amilia

Anonym sa...

Joel din lilla kämpe, vad du får utstå mycket! Skickar en stor varm kram från Vilmer med familj

PS. Hoppas vi ses på Junibacken den 27e, vi har anmält oss i alla fall... DS.

Lisbeth sa...

Hoppas Joel inte har lika ont idag, det måste vara hur jobbigt som helst att se honom ha ont. Skönt att höra att du mår bra, men avboka mötet på förskolan, känns som du har en del annat idag... Må så gott hela familjen! Kram från Lisbeth

privat sa...

Vilken duktig och tapper pojke! Tusen kramar till Er!!!! Katrin (hörde av mamma att Du ringt - ring när det lugnat sig får vi babbla lite:))

Anonym sa...

Lille Joel en sån liten kämpe! Farfar sa att han inte haft lika ont i dag när han var där och hälsade på. Det finns ju ingenting värre än att se sina barn ha ont!
Kram Annika

Britt sa...

Vilken liten kämpe. Det knyter sig i magen när man läser om vad ni går igenom. Många kramar till en underbar familj

Anonym sa...

Glömmer aldrig när min son blev påkörd av en bil och bröt benet. Han var elva år gammal. Jag satt hos honom när han vaknade efter operationen. Han hade ont och jag led oerhört när jag såg hur ont han hade. Jag känner så med Joel och er. Har sagt det tidigare och säger det igen. Du är enastående!

Anonym sa...

Skickar massor av värme och styrka. Hoppas du har fått sova och kunnat samla lite krafter de senaste dagarna. Hoppas också att det har uppenbarat sig lite hjälp!
Skriv ett blogginlägg om vad du skulle behöva avlastning med! Vad skulle hjälpa er allra mest just nu?
Kram Mia