onsdag 22 september 2010

Sjukhusbesok pa Kreta

Sitter nu pa en grekisk dator och ska forsaka uppdatera lite grann. Som ni forstar blir det utan prickar over de tre sista bokstaverna i alfabetet.

Vi anlande till ett varmt Kreta pa fredagen och hotellet dar vi bor heter Sirios Village ca 5 km fran Chania. De forsta dagarna solade och badade vi och strosade i gamla delen av Chania. Pa formiddgarna har vi tranat pilates, zumba och yoga men efter yogan i mandags fick jag svart att andas. Jag kande redan under passet nar vi stod i hunden att det kandes liksom trangt i balen. Att sta upp och ner kandes obehagligt och som att levern trock pa lungorna. Sedan blev det som en lasning och jag kunde inte djupandas.
Jag och mamma hade planerat att aka pa en utflykt pa havet da mandagen skulle vara den varmaste dagen pa hela veckan.
Istallet blev det ambulans till sjukhuset med syrgas slangar i nasan. Jag hade ring min kontaktskoterska i Sverige innan for att radfraga men hon sa att jag maste aka in till sjukhuset for att fa en rontgen och utesluta eventuella blodproppar i lungan. (hade jag inte haft den diagnos jag har hade jag nog tagit nagra alvedon och vilat en stund bara)
Ni som blivit sjuka utomlands vet vilken procidur det ar. SOS international maste kopplas in och massa papper ska fyllas i.
Redan i ambulansen kande jag mig battre men hade valdigt svart att djupandas och det hogg i hela hoger sida, bade i brostet och i ryggen.

Pa grund av min diagnos blev det fullt padrag pa sjukhuset och jag fick traffa bade akutlakare och onkologlakare. De gjorde en slatrontgen for att kolla lungorna samt tog en massa blodprover sedan hamnade jag pa en avdelning att vanta pa alla svar. Jag lag i en sjukhussang med utsikt over de vackra bergen och solen som lyste utanfor. Det kandes sa j-la surt!
EFter flera timmars vantan och sjukhuslunch pa bricka fick vi sedan resultaten att alla prover var bra och att det inte var nagon blodpropp. Och efter lite anti inflammatoriskt och smartstillande blev det mycket battre och uppratt stallning kande jag mig riktigt bra. Det ar mer nar jag ligger ner pa rygg som det trycker och pa hoger sida kan jag inte ligga alls.
Kom tillbaka till hotellet strax efter 20. En hel dag pa sjukhus. Fy fan!

Efter nagra timmars somn uppstod jag fran de doda pa tisdag morgon klockan 6 for att aka ivag pa veckans hojdpunkt, vandring 16,2 km genom Samariaravinen.

Mer om detta och bilder kommer nar jag ar hemma igen.

Nu ska jag ga och ata frukost sedan hoppas jag pa lite sol och bad idag. Vadret har tyvarr svalnat av lite och idag blir det bara kring 25 grader och mulet. Tidigare varje dag har vi haft mellan 30-36 grader och stralande sol..... Typiskt att man hamnar pa sjukhus da!
(Jag har haft ont i sidan i natt ocksa men nu kanns det battre igen. Hall tummarna att jag far ma bra resten av resan)

Här kommer bilder från de första dagarna som jag lovat. (nu är det lördag och jag är hemma igen) Samariaravinen kommer i separat inlägg.
Efter ett svettigt träningspass. (vi tränade 1-2 pass per dag, yoga, pilates, core, stretch, aerobics, zumba, funktionell träning och cirkelträning)

Min mamma på stranden;

I ruinerna i Chania förra lördagen;

Såg så härligt ut med båten så jag var tvungen att fotografera;

Det var ca 28 grader i vattnet, härligt!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Elisabeth!

Det var väl själva den att du inte ens kan få vara ifred från cancermonstret under er så efterlängtade resa! Du som så väl behöver all kraft, energi och glädje som du kan få av vistelsen på sköna Kreta. Men, gott att höra att du hämtat dig iallafall. Fortsätt att njuta av härligheten och hoppas att solen och värmen kommer tillbaka.

Stor kram, Pernilla

Anonym sa...

Hej Bettan!
Jag håller mina tummar hårt, hårt för att resten av veckan blir bra för dig. Kanske måste du inse att du måste ta det lugnt, inte ens normala, friska människor tränar 3 pass på en förmiddag. Simma lugnt. Kramisar från Tina L

Britt sa...

Håller alla tummar att du nu ska få en resterande skön tid på Kreta. Njut och ha det gott

Anonym sa...

Hej!
Lite jobbigt för hjärnan att läsa utan prickar, när man vill veta snabbt vad som hänt dig, men jag säger, pust, vad skönt att du redan känner dig bättre.

Vädrets makter kan man inte påverka men sinnena kan få sitt ändå. Ni befinner er på en vacker grekisk ö och allt vad det innebär.
Avundsjuk?
Inte ett dugg ;o)
Stor BAMSEKRAM till dig & Anita.
/Gitt

Helen sa...

Hej svejs! Hoppas ni har en fortsatt bra vecka på Kreta...jag blir helt stum...att du orkade gå genom Samaria-ravinen...jag o maken min var på Kreta för två veckor sen, en underbar ö...vi gick i ravinen och det var tufft, tyckte vi, och hade rejäl träningsvärk i två dagar..jag är djupt imponerad över att du orkade!! Visst var det en upplevelse...kram till er båda från en bloggläsare i södra Sverige

memilla sa...

Åh, va trist att må dåligt när du är iväg. Skönt att du mår bättre i alla fall och jag hoppas du får njuta resten av tiden.
Vi kom hem ifrån Agia Marina för några dagar sedan. Vi hade supervarmt hela veckan. Längtar redan tillbaka :)

Anonym sa...

Hoppas att ni får ha det bra och skönt nu på er resa nu, (ni kanske redan är på väg hem). Hälsa mammisen Anita också. Kramar från Marika, Åland.