måndag 6 september 2010

Barnen i fokus

I Lördags var vi på FEIs miljödag på Skansen. (FEI=Företagsekonomiska Institutet där jag gick min Ekonomichefsutbildning för ett antal år sedan men jag är fortfarande medlem i föreningen.)
Dessa bilar känner vi väl alla igen? Det är nästan så att jag tror att det finns foto på mig för 30 år sedan när jag sitter i samma bil.

Det var frågesport, uppträdande av Junibackens ensamble (mycket uppskattat av Joel), lunch på Solliden och fritt inträde till Skansen akvariet.
Joel var modigast av oss alla och vågade klappa ormen;

Efter besöket på Skansen åkte vi direkt till Eskilstuna där det var RBU helg. (RBU=Rörelsehindrade Barn och Ungdomar)
Som tur sov Joel en stund i bilen så att han orkade med kvällens roliga aktivitet som var Äventyrsbadet i Eskilstuna. Joel verkligen älskar att bada och hoppa i vågorna från vågmaskinen. Rutchkanan var också lagom stor. Här såg man även att Isac hade jättekul. RBU hade abonnerat badet så det var bara för RBU barn och deras familjer och assistenter.

Vi träffade flera familjer som vi kände igen från tidigare aktiviteter och ”träningsläger” (Move and Walk)
Vi bodde samtliga på Bolinder Hotell Clarion i Eskilstuna och hade gångavstånd till badhuset. Rummen var fantastiska om man ska se till framkomligheten för funktionshindrade. Stora, bra planerade och handikappsanpassade. Sköna sängar också!

På söndagen var det Eskilstuna Zoo på programmet. Vi gick och strosade lite och kollade på djuren fast Joel och Isac tyckte lekplatsen var roligast.

Till lunch ingick det Tacobuffe som var väldigt bra ordnat och alla barn fick glass efter maten. Efter lunch var vi i deras lilla nöjespark och spelade på chokladhjul och barnen fick åka några grejjer. Det var mest för barn som var yngre än Isac men Isac var snäll och åkte med lillebror.

Lägligt nog hade Adam sedan hockeymatch i Västerås klockan 17 så vi åkte direkt dit från Eskilstuna vilket tog drygt en halvtimme. (Adam var ju aldrig med till Skansen eller Eskilstuna så det var ju trevligt att se honom lite också under helgen. Även om det var från läktaren.)
Då de nu spelar 3 x 20 minuter så är matchena väldigt långa för småbröder. Joel och Isac hade fått nog efter två perioder och mutor fick sättas in inför en tredje period.
Matchen slutade 0-4, dvs Värmdö vann. Adam stod för ett av målen. En riktig ”macka”! 
Idag måndag har jag jobbat hela dagen………trött, och väldigt stel i ryggen. Känns som att jag skulle kunna åka på nackspärr och ryggskott när som helst.
Vi får se om jag kommer iväg i morgon bitti och träna lite med Maria.

Måste lägga in dagens leende här på bloggen. (Trots att det är under tragiska förhållanden så är barnen ett skinande ljus i tillvaron.)
En annan cancerdrabbad mamma är hemma med sin förkylda dotter, och mamman har precis fått strålning och mår lite risigt.
När farmor ringde och frågade hur det var sa den lilla flickan " Inte bra, mamma har skräkits mycket, jag har feber och pappa är också dålig" "Är pappa också dålig?" frågade farmor oroligt " Ja, han är dålig på att sjunga!" Kul med barn ; )

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej vännen,
Vilken rolig och fullspäckad helg med nästan hela familjen ! Jag förstår om du är helt slut om du dessutom har jobbat igår.
Vi längtar efter att ses, måste boka in någonting...snart !

Kram Jenny