söndag 8 augusti 2010

Grillat schema

Nu har vi varit hemma en vecka, och dagarna har rullat iväg i väldig fart.
I måndags morse kom Adam hem från USA. Han har varit så duktig som flygit över atlanten själv fram och tillbaka och klarat av all in och utcheckning samt tullar själv. Och dessutom klarat sig i USA utan varken mamma eller pappa. I alla fall klarat sig utan sin biologiska mamma och pappa. Sarah och J har fått varit stand in under denna månad samt fyra stycken småsyskon.
I början hade han hemlängtan men det gick över så fort hockeyträningarna kom i gång.
Med chatt och skype har vi hållit kontakten under den här tiden. Tänk vilken utveckling det har varit på den tekniska sidan. När jag var i USA ett år 90/91 så skickade man brev och ibland fax.

I tisdags och onsdags har jag jobbat.
På tisdag kväll hade vi grillkväll här hemma tillsammans med Holgersson, Lydin och Brohälls. Samtidigt passade vi på att fira Adam 14 år och Joel som fyllde 4 år i måndags.

Torsdagen bjöd på strålande sol och då passade vi på att spendera dagen på Södersved och bada. På kvällen åkte vi ut till Jenny och Henriks land på Vindö och grillade. Det gäller att ta vara på sommarkvällarna.

Fredagen var också solig och jag, Mamma och Joel åkte till Skansen. Jörgen spelade golf på Brohof och Adam och Isac var med kompisar.Roligast på Skansen var nog att åka tåget som guidar runt på Skansen, karusellen och lilla bilen. Att kolla på djur var han måttligt intresserad av. Lillskansen gick mamma med Joel runt till alla djuren och efter det var han helt slut. Och vid sälarna efteråt satt han nästan och somnade i rullstolen.
På Strandvägen på väg hem var det fågelholkvarning på Joel.

Det var nog tur att han tog en liten tupplur för väl hemma var det bara att byta om för att åka iväg på grillfest igen. Denna gång på Värmdö hos Tina och Tomas.
Vi hade riktigt tur med vädret och det var en härlig kväll med trevligt sällskap. Både barn och vuxna var jättehjälpsamma med Joel och vi föräldrar fick koppla av en stund.

Joel stod även för underhållningen på slutet innan vi skulle gå hem och sjöng högt för allihop. Det var Manboy, Sommartider, Timotej och midsommarvisor i en härlig mix.
Jag tillsammans med värdinnan Tina;

Igår lördag spelade Adam sin första hockeymatch för säsongen. Visserligen bara träningsmatch men det är himla roligt att titta på nu när de börjar bli så stora.
Efter blev det en lite improviserad grillkväll igen. Denna gång hemma hos oss med familjen Sjödahl/Nilsson. Jättetrevlig kväll igen trots att den slutade med blixtar och dunder. 2500 blixtnedslag i Stockholmsområdet mellan 22 och 23, varav 400 blixtnedslag inom loppet av 10 minuter runt 23 tiden enligt SMHI. Vilken show på himlen det var.

Idag ska vi in och se på Fanny 14 år som hoppar höjd på lilla DN galan och efter det är det middag hos Lotta och Jocke i stan. Adam och Isac ska med farbror Niklas på Råsunda och kolla på AIK- BP.

Man ska verkligen omge sig av goda vänner och trevliga sällskap. Det får en av njuta extra mycket av livet. Kram till er alla som får mig att må så bra!

PS. Knät är i stort sett bra men senaste veckan har jag haft inflammation i vänster höft istället, detta antagligen på grund av snedbelastning. Men nu efter maxdosen av Voltaren i tre dagar så verkar allt ha gett med sig. Enligt min kontaktsjukskötersaka så är det vanligt att man kan få inflammation i lederna på grund av alla hormoner jag får i mig. Handlederna fungerar fortfarande bra men jag har ont i västern på mornarna. DS

3 kommentarer:

Britt sa...

Härligt att läsa om dej. Och vad underbart att ha så mycket goda vänner omkring sig. Själv har jag haft min son, sonhustru och bonusbarnbarn här från Timrå i helgen och vi har haft så himla mysigt tillsammans och även yngsta sonen med flickvän har varit med. Jag njuter av att få vara tillsammans med dom. Min man, pojkarnas pappa, dog för 13 år sedan så jag njuter i fulla drag av gemenskapen med mina pojkar och deras familjer.
Många varma hälsningar till tuffa kämpiga du. Britt

Anonym sa...

Aj miss u, vännen!
Hälsa dina grabbar som nyligen fyllt år. En stor och en liten som är värda lika många grattis!

Kanske inte behöver säga att du ska njuta livet eftersom du är LIVETS FÖREBILD.
Många borde lära sig av dig.
Jag njuter i alla fall.
Varje dag.
Stor kram till dig från mig.
/Gitt

Tuvan sa...

Hej!
Åhh vad härligt att få se bilder från Skansen och grillfesten! Det var såååå härligt att få träffa dig Bettan! Och du, vilka underbara små killar du har! Man får ju liksom inte äta barn men annars skulle man ju vilja äta upp Joel och Isac är ju hur cool som helst. Hoppas att vi ses snart igen för det var så kul att se er! Och lycka till med ALLT och jag beundrar dig med allt ditt kämpande för dig själv och alla runt omkring dig.
Stor kram från Tuvan alias Birran