söndag 2 maj 2010

Supermom åker på Rehab.

Läste en artikel i senaste numret av Mama. Shit vad jag kände igen mig.

Hon jobbar, fixar och vaggar barn. Ständigt på väg, ständigt i färd med att lösa ett problem. Men mammor som fixar allt behöver också vila och bara få vara.
Redan här förstår jag att det är rätt beslut jag har tagit att åka iväg på Rehab.
Jag har fått en remiss från min läkare till Slutenvård i 12 dagar på Alfta Rehabcenter. (Jag har dock övertalat dem att få åka hem över helgen till barnen. Jörgen kommer också att vara bortrest samtidigt och spela golf i Kalmar.)
Vidare i artikeln:
FAMILJEN, ÅH SÅ LJUVLIGT! Ungar som ropar mamma, ett hem att sköta, en hund att rasta (det har jag i alla fall inte!), dagistider och föräldramöten. Och så mannen. Han, som efter att du styrt upp alltihopa, eventuellt lämnar barnen (utan mössa och vantar) i skolan och sedan obekymrad försvinner till jobbet. Att rörmokaren är på ingång, vattkoppor går på dagis, ni ska boka flygbiljetter till semestern om tre månader och att svärmor kommer på middag på söndag har han ingen koll på. Du är nämligen morsan som klarar allt.
Faktum är att du klarar så mycket att du inte hinner tänka och ännu mindre känna. För egentligen har du kommit rätt långt bort från din dröm. Den om gemenskap, om att hjälpas åt och om att älska varandra i nöd och lust.


Att sedan gå omkring med en obotlig sjukdom gör inte saken bättre. Med detta inlägg stänger jag ner datorn för några dagar. Det är dags att åka in till stan och ta tåget till Bollnäs för att sedan ta bussen sista biten till Alfta.
Supermom ska på rehab!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej girl! Ta hand om dig och ta till vara på DIN egen tid i Alfta! Det är du värd!!! Carpe diem!//Vera

Anonym sa...

Supermom-Elisabeth! Det låter helt rätt! Vila upp dig ordentligt. Jättekram/Myran

Anonym sa...

Tack för ditt sms. Mysigt få lite rapport från Alfta-livet;)

Jag tror alla sköna vilsamma stunder är till för en stilla reflektion.
Även för supermomies som du;)

Bamsekramen
/Gitt

Anonym sa...

Jag känner igen allt OCH jag jag är inte sjuk.Ta hand om dig och släpp allt annars blir det värre.
Slappna av o ha det gott.NJUT
Kramar