måndag 24 maj 2010

Göteborg

Fokus på Isac de senaste dygnen utan konkurrens från sina bröder.
I fredags morse klockan 6 gick X2000 till Göteborg, och 9.30 knackade vi på hos kusin Annika på Ullevi där hon jobbar. Vi lämnade våra väskor och Isac fick se arenan från insidan. Ganska mäktigt att gå in på en helt tom arena.

Det kändes kvavt i luften och var varmt. Vi gick på Universeum hela dagen så det spelade ingen roll. Vi började med en lunch innan vi entrade grindarna och spenderade 3 timmar bland regnskog, akvarium, djur, rymden och experiment. Bästa delen var experimentdelen enligt Isac.


Efter Universeum blev det lite glass på vägen tillbaka till Ullevi där vi skulle hämta väskorna. Kusin Jörgen kom och hämtade oss och vi grillade hamburgare och softade på kvällen. Jörgen och Jörgen drack vatten i mängder. Allt för att ladda inför sina 21 kilometer de skulle springa på lördagen.
De vilade upp sig med en liten motorcykeltur också på kusin Jörgens nya leksak.


På lördagen var det då dags för Göteborgsvarvet. Solen stekte på som bara den och det var riktigt varmt och grabbarna fortsatte med sin vätskeladdning.
Jag och Isac var trogna supportar till Jörgen och följde med under uppladdningen och starten, sedan hann vi se en skymt av honom vid 3 kilometer och då var det tummen upp…

2 timmar senare nådde han målsnöret. Nöjd med att ha sprungit 20 sekunder bättre än mig när jag sprang för fyra år sedan. Hmmm.
Kusin Jörgen och mannen Jörgen:

Efter loppet bytte vi logi från kusin Jörgen med familj till kusin Annika med familj.
Annika hade fixat min favoritmat som bara hon kan fixa med kyckling, curry, banan, ananas, mandariner, nötter etc. Mums!

Lisebergsbesök på söndagen. Jag och Annika åkte med grabbarna. Gubbarna var kvar hemma.
Solen stekte på även denna dag, men denna gång var jag förberedd med solskyddsfaktor 20.

På kvällen när vi kom hem hade männen förberett för en härlig grillkväll. (Hörde att det regnade i Stockholm…)

Idag måndag tog vi tåget hem och blev hämtade på centralen av farfar Lennart kl 11. Jörgen åkte och jobbade, jag packade upp och tvättade.
Joel blev SÅ glad att vi var hemma igen och han har lärt sig cykla tre hjuling!!!!!!!!! Han trampar själv och kan styra till och med!!!!
Jag har inte fått se det i verkligheten själv, men jag har bildbevis och jag har resurs Majsans ord.
Bildbevis:

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken underbar helg ni haft !! Det är ni sååå värda.
Älskade Joel, vad du är duktig, vilken kille !!
Puss & Kram från Gammel Åsa, hihi

Anonym sa...

Wow bra jobbat Joel!! Kram Petra o Emma, Orust

Lena C sa...

Det är så roligt att läsa om allt kul ni gör tillsammans! Och Joel har säkert också haft det kanon. Att lära sig cykla är ju en underbar känsla! Man blir verkligen glad av den bilden!
Kram Lena

Helen sa...

Så härligt! Mysigt att bara vara med den ene ibland...man behöver det! O så go lille Joel är, duktigt kille! Kram från Malmö

Anonym sa...

Sitter med ett brett leende och läser hela inlägget. Vilken galen härlig helg ni fått uppleva.

Sen får du ge Jörgen GULD-kapsylen för en strålande insats på Götet-varvet. Inser oxå att du hade en grym tid när du sprang loppet själv.

En drös massa bra till dig & familjen. Och en extra varm kram till Joel som alltid är min lilla "hero"! Go, Joel, go!

Kramen Gitt