torsdag 25 juni 2009

Sommaren är här på riktigt!!

Oj vilken sväng vädret tagit.
Midsommarhelgen hade vi täckjacka och gummistövlar, Joel hade till och med mössa på sig.
Det var i söndags jag skrev senast så nu kommer en resume av de senaste dagarna.

I måndags var vi i Mora hela dagen. Vi fixade pass till Adam och Isac då de går ut nu i september. (tänker boka en USA resa i augusti/september för att fira min mamma samtidigt som fyller 60 år)
Passade även på att storhandla när vi var där. Hille ringde och sa att hon var i Rättvik på väg mot Idre. Vilket sammanträffande! Vi bestämde att träffas på Mc Donalds i Mora och fika. Barnen fick springa av sig lite medans vi uppdaterade varandra om vad som hänt sedan vi sågs senast.

På tisdagen kom solen och värmen på riktigt. Jörgen, Joel och mina föräldrar åkte till Ljusdal över dagen till Jörgens föräldrars sommarställe.
Jag, Adam och Isac var kvar här i Dalarna. Så mysigt att bara vara med de stora grabbarna. Det var så lungt och inget bråk och tjafs.
Vi spelade spel...

.... åkte till återvinningen

....innan vi åkte till Furudal för att springa spåret. Adam körde sitt Fysprogram och jag och Isac gick 5 km. (Vi joggade lite ibland också)
På väg hem till gården stannade vi i Sessvik och badade...

På eftermiddagen pumpade vi upp gamla cyklarna och trampade iväg in till bageriet i Furudal och fikade. Mums! På vägen hem plockade grabbarna blommor till mormor. (Jag vet, kanske inte vad man tror om mina hockeykillar men det finns en mjuk sida också)

Tisdagen var verkligen en skön och avkopplande dag och jag kände att det var riktig kvalitetstid med Adam och Isac.

Rensning av ladan stod på programmet för onsdagen. Vi fyllde ett helt släp och körde till tippen och ytterligare ett släp till en loppis. Detta tog HELA dagen.
Adam och Isac flydde fältet och var på stranden med våra släktingar längre bort i byn.

Torsdag. Jag tvättade fönstrena i hela vårat hus. (bökigt med spröjs)Sedan tog jag hand om massa rabarber, det blev paj och kräm och några påsar färdighackat till frysen.

Jörgen körde röjsåg hela förmiddagen. (tror han kände sig ganska manlig)Min pappa var arbetsledare:)

Efter lunch stack vi till Svartvik och badade. Joel sov middag där och då passade jag på att läsa. Läser Agneta Sjödins "En kvinnas resa", så bra och så tänkvärd.
Som att man måste våga förändra:
"Om du alltid gör som du alltid gjort kommer du alltid att få det du alltid fått"

På kvällen fick Joel en 3års present i förskott av mormor o morfar. En bygelgitarr!!! Och Joel som älskar att spela gitarr. Perfekt för barn eller för de som har rörelsehinder på ett eller annat sätt. Fick tips om detta av en musiklärare i midsommarhelgen och vi beställde i måndags och den kom idag. Snabba bud.
Har aldrig sett något liknade förut men det är ett hett tips till alla er föräldrar som har ett handikappat barn som ändå vill hålla på med musik. Det går även att koppla förstärkare till den. (Kanske blir aktuellt när Joel är lite större.. inte ännu.)

Måste även lägga in en bild på Joels "slide" som vi har lagt ut på gräsmattan där det sluttar aningens. Nu kan han själv krya upp och kana ner. Han tycker dock att det är lite för kallt vatten i kanan...Även detta ett tips till de som har barn som kan krypa men inte gå.

Oj vad långt det här inlägget blir. Ska sluta nu men måste berätta att jag och Isac har joggat 3.5 km i spåret ikväll igen. Vi har nog joggat och gått 50/50 i alla fall. Helt slut efteråt men det var jättehärligt. Kan inte låta bli att tänka på hur jag förra våren sprang 7-8 km obehindrat och om jag tänker tillbaka till innan jag fick Joel då jag sprang både halvmaran och Lidingöloppet!! Att springa 2,1 mil nonstop kommer jag aldrig mer att kunna göra...J-la skitsjukdom!
Nä, känner inte för att tänka på skiten.
Nu ska jag gå ut på altanen och suga in lite härlig sommarnatts luft för en stund innan det är dags att hoppa till kojs. Ännu en härlig dag av liv har passerat.

8 kommentarer:

Vera sa...

hej bettan - vad härligt det låter där uppe i Dalarna - Riktig Svensk Sommar med toppen miljö och väder. Ni verkar ha en fin ledighet! men ändå hinner nin göra massor som vanligt...beundransvärt!

Vad roligt att ni kan jogga tillsammans - det är inte sträckans längd som är viktid - utan att ni gör något tillsammans och har KUL! Och du - du är jätteduktig som gör det! kram//V

Helene Lindahl sa...

Hej Bettan. Vad härligt ni har det, längtar till semestern, två veckor kvar att jobba. Du skall veta att jag är imponerad över allt ni gör tillsammans, vilket också inspirerar, så i helgen blir det nog en runda i spåret med tjejerna. Njut av varje sekund och hälsa familjen, hoppas vi ses på stranden i sommar. Massor av kramar, Helene L

Anonym sa...

Fortsätt njut!! Här på västkusten är det VÄLDIGT varmt idag, kom just hem från stranden för att lilla damen ska få sova lite (alldeles för mkt kul ljud på stranden för utöva denna konst där.. suck)Kram Petra

Anonym sa...

Tack för blommorna. Nu fick jag bevis på vem det var som plockade!
Mormor

Anonym sa...

Nu kan jag inte hålla mig längre.
Jag vet att jag kommenterar mycket på din blogg, men jag följer mitt hjärta.
Jag vill skriva av mig just här.
På din fina bloggsida.

Du lever NU, NU, NU
I NUET
Du lever,
leker,
är med dina älskade barn

Du lever verkligen med dina nära & kära
Och har din underbara Jörgen vid din sida

Du lever
Du lever i högsta grad
Beundrar din gnista för livet

Elisabeth,
Du ger mig SÅ mycket Livsinspiration

Tack för ett fint blogginlägg från underbara somriga Dalalandet;)
Hälsa alla så gott.

Livskramar
/Gitt

ps ska köpa Agnetas Sjödins bok. Tack för boktipset.

Anonym sa...

Hej kära Elisabeth med fam,

Låter som om ni har det så där riktigt härligt och avkopplande som man bara vill ha det när man är ledig och är med familjen...

Längtar efter semester nu..men får härda ut två veckor till och hoppas att det fina väderet håller i !

Bamse kramis från Jenny (som just nu är i Danmark!)

Anonym sa...

Hej du kvinna och mamma. Kan bara önska dig ALLT GOTT och styka (som du ju redan uppvisar) Ja mera styrka och kärlek för dig och dina killar. Kram från en läsare som tycker att du är snygg och makalös!

Caroline - En blogg om livet med cancer sa...

3.5 km!

Jag är inponerad. Själv klarar jag inte 1 km ännu.
Heja heja! :)