måndag 20 augusti 2012

Utbyggnaden i Dalaarna

Mitt bland alla sjukdomsbilder tänkte jag lägga in min pappas jobb som han arbetat med i sommar i Dalarna. Det har varit snack om detta i över ett år men snickarna i Dalarna är "Manjana".

 Nu blir det haddikappsramp upp till huset. Tyvärr kommer jag aldrig få se det in real life. Men jag är glad att pappa fixat det till Joel till nästa sommar. För min del var sist besöket i Dalarna i Midsomras. Farväl kära Dalarna. Mittsommartid har spenderats i 39 år där, så det finns många minnen.


65 kommentarer:

Anonym sa...

Hej kära cybervän!
Du kommer se rampen hos mor & far ifrån himlen när du ligger i ett härligt varmt bad fullt med doftande rosblad i vattnet. Där kan du ligga och ha det skönt och äta sushi med Pernilla och dina andra vänner. Men vi hoppas att det dröjer ett tag innan du flyger vidare. Kram!

Anonym sa...

Många kramar till dig!!!!!!! Går in varje dag och kollar om du skrivt något. Jag beundrar dig verkligen. Har haft en bästa bästa vännina som var som du med samma sjukdom. Hoppas jag blir likadan när det är min tur.Jag har opererat mig för den jävla sjukdomen och hoppas på tur. Tänker varje dag på dig Kramizar.

Anonym sa...

Änglar har vingar så du får ta deg en flygtur dit nästa midsommar <3

ViljaLi

Pernilla sa...

Vackert!! Fick tillfälle att prata med Joel på matcherna i helgen, han är för härlig där han sitter & hejjar: Kom igen nu Robin, spika igen målet! (något jag tror han lärt sig av mig). Å -Hejja Djurgårn, full fart framåt.
Han fick en uppgift i söndags åxå - hoppas att han kom ihåg att hälsa till dig från mig.

Hoppas du nu fått ordning på smärtlindringen & kan njuta av sensommarvädret.

Du finns i mina tankar varenda dag!! Varma kramar Pernilla J

Anonym sa...

Vackert.... Fick min tredje flicka den 15/8 Och tanken gick bla till dig. Kram Marie.E

Anonym sa...

Åh Elisabeth,sorgen och smärtan du känner när du skriver känns rakt igenom datorn.Jag tänker ofta på dig men kommer inte på några ord till tröst...många kramar Catarina

Anonym sa...

Har följt dig ett bra tag och tänker på dig dagligen men aldrig kommit mig för att kommentera tidigare. Jag beundrar dig och du får mig att ta vara på det jag har och tänka till en extra gång när jag gnäller över världsliga ting. Tack för att du delat och delar med dig av din svåra tid. Skickar dig en stor styrkekram! Hälsningar Anna

Anonym sa...

Dina ord går in som pilar i hjärtat Elisabeth.

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Fint det är i Dalarna,med de fina bergen mm.Sorgsen Elisabeth?Jag med
flera är ju det.Hoppas du är hemma
iaf,jag vet oxå vad Sorg är det har vi gemensamt:/Hoppas ändå att
Du HAR MÅL KVAR!
Tänker på dig,och du har "visat mig"Tänka efter....före,ha det så
BRA du kan,
mångaomtänksammagodakramar,
Kicki Vö (m make,ska op:/):)

Unknown sa...

O de orden träffade o tåren rullar. Men jag hoppas att du kommer att få uppleva den ihop med Joel nästa år. All styrka åt dig kram Beijan

Anonym sa...

Hej Elisabeth!

Jag håller med föregående talare. Dim smärta går rakt in i märgen, rakt igenom datorn.

Jag tillhör dem som följt dej under flera år nu, och du känns som en kär vän trots att vi aldrig har träffats.

Det som ska ske är ju tyvärr oundvikligt, det vet ju du och även vi andra. Men det finns nog ingen i världshistorien som kan somna med så gott och rent samvete gentemot sina kära som du.

Maken till stark kvinna och hängiven mor går inte att uppbringa. Du är en helt fantastisk människa som gjort allt för din familj. Det är en kärlek, hängivenhet och styrka som dina barn kommer att ha med sig hela livet.

Fortsätt att njuta av livet Elisabeth trots allt det onda. Jag hoppas att vi får ha dej med oss ett bra tag till.

Många styrkekramar från Carina

Anonym sa...

Kära du, beundrar dig som lyckas fokusera så bra på "nuet". Dina barn kunde ju inte fått en bättre tid med dig, sin mamma, med tanke på de orättvisa omständigheterna.
Min pappa gick oväntat bort för ett år sedan. Jag drömmer "verkliga" drömmar ibland om honom och känner att jag träffar honom där...kanske kan man mötas mellan dimensionerna på det sättet? Snälla, hälsa honom från en av dina trogna bloggläsare där på andra sidan. Hälsa att vi har det bra, att vi längtar efter honom tills vi ses igen.
Stora kramar och lycka till med resten av din färd...både här och "där borta"....

Anonym sa...

En fråga..VARFÖR???
Elisabeth, jag har följt din blogg länge men aldrig kommenterat tidigare.Har liksom tänkt att det inte finns ord..
Tack Elisabeth att du delar ditt liv med oss.Du finns i mina tankar hela tiden.
Livet är orättvist.
Varför?
Varma tankar och kramar från din trogna läsare Mia

Anonym sa...

Jesaja 38:5 dagens bibelord som jag får i mobilen var till dig. Jag har hört din bön och sett dina tårar. Kram Lena

Anonym sa...

❤❤❤
❤❤❤
❤❤❤

Anonym sa...

Åh vad jag känner med dig<3 mitt hjärta nästan brister när jag läser dina rader. Du har för mig blivit som för många fler ett stort inslag i min vardag önskar sååå att det fanns något jag kunde göra för dig.Tack för alla fantastiska kloka inlägg som gör mig till en bättre människa både mot andra men även mot mig själv.
Om du är i himmeln när det är dags för mig,är inte jag rädd för den dagen.
Många varma kramar från en annan mamma.

Anonym sa...

Alla ord känns överflödiga när jag ska skriva nåt åt dig.. Jag har följt din blogg sen jag såg dig i Sofias Änglar. Jag blir orolig när du inte skrivit på några dagar. Jag hoppas verkligen du inte känner smärta nu o att de fått ordning på smärtlidringen så du får komma hem snart. Tror du mår bättre att få vara hemma med dina grabbar.
Och som nån skrev här i inlägget, du kommer att få se rampen o utbyggnaden från himlen hur fin den blir o hur snabbt Joel tar sig upp för den.
Tankarna är hos dig.
Kramar från Dalarna

Anonym sa...

Du och din underbara familj finns i våra hjärtan och vi tänker på er varje dag. Många kramar från oss på Åland.

Anonym sa...

Måndagskramar! Ylwa

Anonym sa...

Har följt din blogg så länge nu utan att komentera. Jag blir så berörd av dina ord dom går verkligen rakt in i hjärtat!! Jag beundrar din styrka. Dina barn o man har fått den bästa fru o mamma man kan önska. Tänker på dej kram

Anonym sa...

Älskade fina Du<3. Tårarna rinner när jag läser dina inlägg! Tack för att du delar med dig. Du kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta för du är underbar. Hoppas att du får lite mer tid med familjen. Krya på dig. Önskar att jag kunde ta bort " skiten" du har inom dig.. Varma styrkekramar Camilla

Caroline sa...

Läser och tårar strömmar ner för kinderna... Fina Elisabeth <3
Tack! För att du delar med dig!
Kram från Falun

Anonym sa...

Tror inte du bestämmer, när du ska säga farväl.
Om ngn vill får du uppleva rampen/Dalarna.

Beata sa...

Hej Elisabeth!

Jag har följt din blogg ett tag nu! Jag önskar att det fanns någonting som kunde hjälpa dig! Du verkar så klok, snäll, omtänksam och en varm människa! Hoppas att du slipper smärtan och att du får många fina dagar tillsammans med dina nära och kära! Stor kram från Beata!

Anonym sa...

Du kommer se rampen, men kanske från ovan istället. Kram

Linn Kristoffersson sa...

Fina Elisabeth, jag har följt din blogg nästan dagligen sedan jag hittade den efter att ha sett Sofias Änglar, jag har inte hittat ord som räckt till att skriva något tidigare, och inget jag skriver kan väl egentligen vara till någon tröst... men jag vill bara skriva att jag tycker så mycket om dig, trots att jag aldrig träffat dig!

Jag har gråtit floder, hoppats och tänkt massor på dig. Jag hoppas så att du ska få vara kvar länge till bland din härliga familj, men förstår din ångest och din sorg.. den går rakt in i hjärtat. Många varma kramar till dig!

Anonym sa...

Du kommer aldrig försvinna. Dina nära och kära kan plocka fram dig ur minnena du skapat. Precis när dom vill.

Kram

Anonym sa...

Finner inte ord .Skickar styrkekramar till dej o hela familjen, tänker på er. Kramizar från Gull i Skåne.

Anonym sa...

Har följt dig en tid... Kan bara säga att du är en stark människa... Jag är säker på att du kommer bli en lika stark ängel... Du kommer följa dina nära och kära där ifrån himlen. Änglar finns och du kommer bli en av de vackraste änglarna i himlen. Jag hoppas att du kommer hinna med en hel del till innan du flyger vidare.
Kram

Anonym sa...

Fattar ej vilken styrka du besitter min vän. Att kunna uttala orden'det kommer jag sldrig att få uppleva mer'.vilket öde!! Lider med dig....finns det ingen liten liten del av dig som inte har en gnutta hopp kvar!

Anonym sa...

Säger som många andra, smärtan träffar rakt i hjärtat.. Jag hoppas att du har fått bättre smärtlindring och att du fått komma hem till familjen igen.
Tänker på dig varje dag och hoppas att du är med oss länge till.
Varma styrkekramar till fina fina dig...
Angelica i Skåne

Anonym sa...

Vi har sommarställe inte långt från erat ställe i Dalarna. Såg dig längs landsvägen i somras. Jag var på väg till Näcken (ja, du vet vilken Näcken jag menar). Har läst din blogg sedan du var med på Sofias Änglar. Din historia berör mig mycket.

Du är så tapper o stark. Sänder dig alla mina krafter.

Anonym sa...

39 år av minnen av dig kommer för all tid att sitta i väggarna i huset i Dalarna.

Anonym sa...

Åh vilka starka ord! Hoppas så att du är hemma hos din goa familj och att du fått hjälp mot smärtan! Många kramar Ulrica

Anonym sa...

Inlägget är tveeggat Vacker stuga och varmaste för att Joel kommer få tillbringa många fina somrar där. Men.

Sorg och smärta för dig. Fina Elisabeth.

Som jag kommer sakna dig, du den största kämpar av alla!!

Dom finaste kramar jag kan ge till någon <3! Birthe

Cecilia sa...

Hej Elisabeth,
Nu vill jag inte vara ngn som drar ner stämningen eller på ngt sätt göra dig ledsen med mitt inlägg.

Jag har jobbat på Maria Regina, ett vackert Hospice med modern vård där vårdmiljön bedrivs i ett fantastiskt hus, med kock, dygnetrunt personal, bubbelkar, taktil-massage, stor öppen brasa, inglasad balkong mm. Rummen är mysigt inredda och det finns inget där som gör att det ser ut som ett sjukhus. På rummen finns det vanliga sängkläder, vackra tavlor och mattor mm. Alla patienter får ha sina vanliga kläder och personalen tvättar, stryker och manglar.

Man kan komma dit via remiss på landstingets bekostnad och man kan även köpa sig en plats. Det kanske kan vara något att kolla upp lite längre fram? Alla anhöriga har varit mycket nöjda med bemöttande och stöttning från personalen.

Googla Maria Regina Hospice i Nacka (Skvaltan)

Vill bara tipsa om detta då du är en fantastisk person.
Stor kram /Cecilia Fd Granne på 12:an


Anonym sa...

Känn dig trygg i att dina söner kommer att vara älskade och omhändertagna också när du inte längre är med dem.
Hoppas smärtlindringen fungerar nu!

Anonym sa...

Många stora varma kramar till dig!!!

Anonym sa...

Hoppas du får all smärtlindring du behöver och känner dig så trygg det går!
Din kraft verkar så stor och otrolig men du är ju "bara" en människa -så även du måste ha en urtuff tid just nu.. Men hoppet att det ska vända och bli bättre-det lever.......
Såg i går på tvplay Sofias änglar och det var en speciell känsla att få en röst till alla kloka ord!
Du är helt enkelt otrolig!

Kram mariab

Sabina sa...

Hej du starka. Det är med stor sorg man läser att du inte ska få uppleva Dalarna igen. Tårarna rinner längs mina kinder utav bara tanken på ett en sådan fin person som du inte skall få finnas kvar till nästa sommar. Du är verkligen en person man skulle velat lära känna om inte omständigheterna hade varit som dom är. tänker på dig dagligen och hur du har det med allt. sänder varma tankar till dig och din familj.

Kramar Sabina (skåne)

annika sa...

Dina ord kliver rakt in i hjärtat och tårarna rinner, men tänk ändå, så skönt att alla dina nära finns kvar för dina barn, ja inte minst deras pappa:) Det har fixats och grejats för allt ska funka, men för sjutton, du kommer saknas men för alltid finnas levande i deras minne. En människa med din styrka och kärlek sätter spår för livet hos såååå mååånga :))
Styrkekram!!!

Anonym sa...

Vackra människa
Inget jag skriver hjälper dig men din berättelse din kamp din sorg din glöd och kärlek till livet har hjälpt mig att verkligen ta ansvar för mitt och mina barns framtid och den tid vi har kvar här på jorden! Du berör så djupt och mina tankar går till dig varje dag men vad tusan gör det för skillnad :(
Orättvist så fruktansvärt orättvist. . .
Kram Linda

Anonym sa...

Borde skriva så mycket men det finns inga ord bara kärlek .... Om alla bara var en bråkdel av allt det du ger vore jorden ett paradis

Anonym sa...

Helena, Åhus
You tube Sussane Alvengren "du är älskad där du går"

Hälsningar Helena, Skåne

Helen sa...

Åh, Elisabeth...jag blir så rörd när jag läser dina ord...Dalarna är för mej också väldigt speciellt fast jag bor i Malmö...många mil till Dalarna men vi har hyrt stuga ett par somrar där...underbart landskap!! Hoppas du ändå får en tid kvar med din underbara familj, du är helt otrolig med att fylla dina dagar med tänkvärda saker...att du bara orkar! Varm kram från södra Sverige

Anonym sa...

❤❤❤
❤❤❤
❤❤❤

Anonym sa...

Beundrar dig verkligen <3 kramar i massor <3

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Skickar en varm KRAM till Dig,
hoppas du "kommer igen"och att
Du inte har ont nu.Och skolan har
väl börjat nu för dina pojkar?
Ha det så bra som du KAN,gärna mer.
mångavarmakramartillDIG,
Kicki Vö (m make)

Anonym sa...

Skickar massor av energi till dig att ta fram i dina svåra stunder.

Citronfjärilen

Ann-Sofi sa...

Sänder styrkekramar till dig och din familj. Beundrar din styrka och mod, det borde finnas fler "Elisabeth" på vår jord.

Jag önskar att man hittade ett vaccin som utplånade cancer från jordens yta.

Anonym sa...

Elisabeth, du vackra kvinna både på in och utsidan ! Jag har läst din blogg sen Sophias änglar, velat skriva men alltid tyckt att orden blir så fjuttiga. Nu struntar jag i det, jag måste bara få säga som många andra bloggläsare, att du verkligen berör Elisabeth. Har aldrig träffat dig men du har lärt mig sååå mycket, gjort mig till en bättre vän,mamma och fru . TACK

Eva sa...

Midsommar nr 40 kan väl vara ett nytt mål. Du är bäst på att uppfylla mål. Massa kramar

Anonym sa...

Jag tänker på dig Elisabeth. Du skriver så det berör ända in i märgen. Fina barndomsminnen från ditt älskade Dalarna kommer bli stället där dina nära o kära kommer dig nära när du ej finns kvar på jorden. Kram

Anonym sa...

Styrkekramar till dig och din familj! <3

Evelina sa...

Hej Elisabeth. Hittade hit för bara några dagar sedan men kände genast igen dig från Sofias Änglar.

När jag såg dig och din familj på TV väntade jag mitt andra barn, Olle, och hade ingen aning om hur mitt liv skulle bli.

Olle blev bara 2 månader och 10 dagar gammal. Han föddes med en genetisk obotlig muskelsjukdom.

När han var 3 veckor fick vi beskedet och han fick som mest 3 år av läkarna. Vi bröt ihop totalt men efter tre dagar började vi leva igen.

Vi tog vara på varje stund och gjorde massor med saker för att bröderna skulle ha många minnen av varandra. Vi åkte på utflykter och myste tillsammans och vi hann med att göra en familjefotografering.

Under hela hans liv och även nu efteråt har jag bloggat vilket givit mig otroligt mycket.
Olle, som inte kunde bli stor här på jorden, blev större än någon annan.

Han fick en virusinfektion som hans redan försvagade lungor inte kunde klara av och somnade i min famn på sjukhuset den 16 maj i år.

Livet blev inte som jag tänkt mig. Jag har ett barn i himlen och ett kvar på jorden. Jag är inte rädd för att dö eftersom jag vill veta om jag får träffa Olle igen. Men jag vill också leva för att se Lasse växa upp. Och kanske, om livet är nådigt, ge honom och Olle en syster eller bror.

Jag tänker inte försöka påstå att jag förstår dig, för det gör jag inte, men du berör mig. Du berör mig väldigt mycket. Dina barn kommer för alltid att vara stolta över dig. Som deras mamma, som människan med kämparglöden och som personen som lyser.

Jag vet inte vad som händer när jordelivet tar slut. Ingen vet. Men någonstans hoppas jag att det var Olle som gav mig ett tecken när det kom upp en röd pion mitt i rabbatten först av alla i somras. Jag som bara har rosa pioner blev chockad när den var röd.

Men sen tänkte jag efter. Mitt i rabbatten, röd som kärleken, först av alla. Jag slog upp vad pionen betyder och den betyder: Fånga dagen!

Jag skickar dig all styrka och kärlek och hoppas du fortsätter fånga dina dagar.

Tänker på dig

MVH
Evelina

Anonym sa...

Det är så orättvist att en fin trebarnsmamma som du ska drabbas det tänker jag varje gång jag läser din blogg!! Jag kan inte sätta mig in i hur det är att leva som du men jag beundrar din styrka och din förmåga att leva i nuet! Det är fantastisk! Synd att du inte får uppleva Dalarna men du kommer att tänka tillbaka när du sitter där bland molnen, se sina pojkar växa upp och bli fina män! Jag hoppas att dina pojkar precis som jag kan prata med dig i sina drömmar. Jag brukar träffa min döde far i drömmarna och vi hat pratat några ggr!

Hoppas du inte flyger ifrån oss nu!!

Kramar i massor!!!

Anonym sa...

Du berör många hjärtan finaste Elisabeth...Kram...

Anonym sa...

Hoppas det finns något där bortom molnen, hoppas du har mod att nå dit, hoppas du får träffa alla de du tyckt om och som i s f väntar på dig!
F-n va grymt och orättvist allt är!

Unknown sa...

massor av kramar till dig Elisabeth

Anonym sa...

Vad fint det kommer bli! Du är så inspirerande och du har verkligen gjort avtryck här på jorden. Jag önskar så att det kunde ske ett mirakel så att du får vara kvar för du är så fantastisk! Många kramar!

Anonym sa...

Tänker så mycket på dig och hela familjen! Hoppas att du slipper att ha ont och att du känner dig så trygg och lugn som det bara går. Tack fantastiska du för allt du ger! Jag känner mig starkare efter att ha följt din blogg och har lärt mig vad som är viktigt i livet. Det oviktiga har tagit för stor plats tidigare. TACK fina Bettan!! Kramar från Susanne

Anonym sa...

HEJ Elisabeth!
Hoppas du har modet uppe,trots det
hemska,som jag tycker det är.Jag
hatar den jäkla cancern,den ger ibland ska jag säga aldrig upp,pest!Och du har hanterat den,
som jag knappast sett någon göra.
Att du har din fam o vänner,är
väl skönt.Hoppas du får SOVA GOTT!
kicki Vö (m make)

Anonym sa...

Ständigt i våra tankar Elisabeth<3
KRAM Annika

Anonym sa...

Här kommer en varm kram<3 Livet är skört, underbart, hemskt, sorgligt, fint och så mycket mer. Visst önskar man att få träffa de som lämnat oss, för tidigt eller oavsett när.

Anna sa...

Tittar in här då och då, en sak är klar att när kulldräkten åker på för nästa midsommarfirande finns du mina tankar.

många kramar